Home / Sağlık / Kırmızı Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı Neye Yarar

Kırmızı Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı Neye Yarar

Mevsim meyveleri arasında tercih edilen ürünün faydası saymakla bitmez. Normal besin olarak kullanılan üzüm çekirdeği ile tıp dünyasından başlanılarak güzellik sektöründe de tercih edilmektedir. Binlerce yıla dayanan tarihi ile üzümlerin coğrafyamızda dağılışları ise yöresel olarak farklılaşmaktadır. Bağ üzümleri, ağaç üzümleri ve taraça üzümleri yanında çardak üzümleri ile neredeyse bahçesi olan her evde mutlaka birkaç çeşit üzüm asması bulunmaktadır. Geniş bir kullanım alanına sahip olan üzüm yaş üzüm ve kuru üzüm olarak kullanılmakta ve besin değeri yanında yan ürün oluşturması ile dikkat çekmektedir. Burada üzüm çekirdeği yağı neye yarar özellikle 500 hatta 600 kg dan 1 lt elde edilen yağdan bahsetmeden önce üzüm hangi rahatsızlıkların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Migren ağrılarını azaltırken sindirim sistemini düzenlemektedir.

Bunun yanında meme kanserini önlerken yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan göz rahatsızlıklarını önlemektedir. Basur ve kabızlık önlemesi ise birçok vatandaşın imdadına yetişen besin olarak üzüm kullanılmaktadır. Bunun yanında kan değerlerini dengelemesi için gerekli olan antioksidan bileşenlerine sahip bulunmaktadır. Kırmızı siyah üzüm çekirdeği yağı neye yarar ise özellikle kanser hastaları tarafından kullanılmaktadır. Alfons denilen siyah üzüm tozlu üzüm olması nedeni ile diğer üzümlerden farklı olmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı göz altı yağ bezeri önlenmesi maksadı ile kozmetikte kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği yağı gözaltına sürülürmü diye merak eden bayanların merakları ise gerçek anlamda soğuk sıkım elde edilen üzüm yağı ile mümkün olmaktadır.

İlginizi Çekebilir >>  Çay İçmenin Faydaları Nelerdir?

Üzüm Çekirdeği Yağı Neye Yarar

• Omega 6 içermesinden dolayı üzüm çekirdeği yağı neye yarar da ilk olarak; kalp ve damar sisteminde damar çevrelerini korumaktadır.
• E vitamini olmasından dolayı antioksiden değerleri olmasından dolayı kötü kolestrolün oluşmasını öneme noktasında üzümün çekirdeklerinden soğuk sıkım elde edilen yağ kullanılmaktadır.
• Üzümden elde edilen pekmez ise hücreden süzülmeden geçen tek besindir ve vücut ısısının hızla artmasını sağlamaktadır. Burada aynı etki siyah veya kırmızı üzüm çekirdeğinden elde edilen yağlarda da görülmektedir.
• Besin kısmında ise yemeklerde özellikle koku olmamasından dolayı üzüm çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Fakat birçok adresten veya satıcıdan üzüm yağı çekirdeği almak istediğinizde ise yüklü miktarlarda para ödenmek zorunda kalınmasından dolayı burada durum biraz farklı olmaktadır.
• Kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.
• Güneşe çıkmadan üzüm çekirdeği yağı sürülerek cildin nem dengesinin sağlanması gereklidir. Bu durum gene güneşlenmeden sonra kullanılan güneş kremlerinin etkisini ortadan kaldırmak maksadı ile de üzüm çekirdeği yağı kullanılmaktadır. Burada kimyasallardan daha ziyade evde doğal güneş kremi yapımı yazımızda yer alan tavsiyeler dikkate alınmalıdır.

About Tugba

" Bilgi Definesi " sitesinin editörü ve aynı zamanda adminlerinden biriyim.

Check Also

koltuk-altı-kararmasına-kesin-çözüm-3-ton

Koltuk Altı Kararmasına Kesin Çözüm 3 Ton

Koltuk altı karaması nedenleri daha önceden ele alınmıştı. Şimdi sırada ise gerek genetik gerekse yaşam …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir